Er zijn verschillende manieren om gado gado te maken, maar wij denken zelf dat we je een van allerlekkerste versies kunnen laten proeven…
De 2Monkeys Gado-Gado is gemaakt van knapperige biologische groente met een heerlijke pindasaus. Daarbovenop komt een gekookt ei plus 2 toppings; knapperige emping en gefruite uitjes. Helemaal lekker!
Gado Gado betekent letterlijk ‘groenten’. In IndonesiĆ« is het meervoud altijd een herhaling van het woord; gado betekent ‘groente’ en gado gado dus meerdere ‘groenten’. Je kunt het zowel koud als warm eten en het is daarom uitermate geschikt als zomergerecht. Zowel voor lunch als avondeten of gezonde snack tussendoor.
Emping is gemaakt van zaden van de de melindjoboom. Deze noten worden per 3-5 geplet en gedroogd in de zon. Daarna worden ze heel kort gebakken in olie waardoor het knapperig wordt.
Ze zijn rijk aan zetmeel, mineralen, caroteen en vitamine c. De smaak is ietwat bitter en past uitstekend bij gado gado.
Kom je proeven?